Een scheur in uw muur laat u snel herstellen

Heeft u last van scheuren in een muur van uw woning en wilt u deze laten herstellen en repareren? Of wilt u de scheuren in een binnen- of buitenmuur laten repareren? Dan dient u dit zo snel mogelijk op te lossen. Door een scheur of scheuren in de binnen- of buitenmuur niet te repareren kan er namelijk grote schade aan uw woning ontstaan die minder goed te herstellen is.

Een scheur in een muur herstellen

Er kunnen verschillende oorzaken voor scheuren in een muur zijn. Om ervoor te zorgen dat in een muur niet nog meer scheuren ontstaan en het juiste scheurherstel toe te passen, is het belangrijk om te weten wat de scheuren veroorzaakt. We lichten hieronder de vier meest voorkomende oorzaken toe:

  • Scheuren door slecht metselwerk door bijvoorbeeld trekspanningen. Deze ontstaan wanneer het metselwerk niet elastisch genoeg is om spanningen op te vangen. Er is tijdens het metselwerk geen rekening gehouden met de mogelijkheid dat materialen kunnen uitzetten en krimpen. Deze scheuren lopen door het voegwerk en de stenen. Zulke scheuren komen het meeste voor in een buitenmuur en zult u moeten laten repareren.
  • Een veel voorkomende oorzaak van scheuren in muren komt door problemen met de fundering. Simpel gezegd is de functie van een fundering om het gebouw te dragen dat erop staat zonder dat het verzakt.
  • Schade aan een gebouw kan het gevolg zijn van trillingen. Wanneer u door trillingen scheuren krijgt in een binnen- of buitenmuur moet u dit zo snel mogelijk laten repareren.
  • Een scheur in het stucwerk. Dit is niet altijd het gevolg van stucwerk dat slecht is uitgevoerd. Meestal zit er een serieuzer probleem achter, zoals bijvoorbeeld vocht in de muren.

U dient altijd het achterliggende probleem te achterhalen, zodat er niet nog meer scheuren ontstaan en het juiste scheurherstel voor de muur bepaald kan worden.

Wat moet u doen bij scheuren in de muur?

Of het nou gaat om het laten repareren van scheuren in een binnen- of buitenmuur. Een scheur in een muur dient u te laten herstellen of repareren. Door stucwerk kunt u een scheur wel wegwerken, maar het zal de muur niet herstellen. Om voor goed van scheuren in de muur af te zijn en de muur te repareren, is het belangrijk dat het onderliggende probleem wordt achterhaald en het juiste scheurherstel toe te passen. Dit kan vaak alleen een specialist in scheurherstel goed oplossen. U kunt zelf proberen om de scheuren of scheur in de muur te herstellen of te repareren, maar scheurherstel van de muur kunt u het beste door een professioneel en erkend bedrijf laten doen.

Schakel onze hulp in of koop de juiste benodigdheden

Bent u op zoek naar een specialist die uw scheur in een muur in uw woning kan herstellen en repareren? Of wilt u een scheurherstel specialist inschakelen om scheuren in uw buitenmuur te laten repareren? Wij hebben een groot aanbod met middelen en gereedschappen die specialisten gebruiken om scheuren in een muur te repareren. Hierdoor hebben wij door heel Nederland een groot netwerk opgebouwd. Wilt u van een eerlijk en onafhankelijke partij horen bij wie u het beste terecht kunt voor het scheurherstel van uw muur? Vraag ons gerust om advies. Wij weten welk bedrijf gespecialiseerd is in het herstellen en repareren van een scheur in de muur. Wilt u advies over scheurherstel van een muur? Wilt u weten wie het beste uw scheuren in een binnen- of buitenmuur kunt laten repareren? Of heeft u andere vragen over bijvoorbeeld gevelrenovatie, metselwerk of muren impregneren? Neem vrijblijvend contact met ons op. U bereikt ons via 06-53845421 of stuur een e-mail naar info@reconex.nl.| Meer

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Bel ons op 06-53845421
Mail ons naar info@reconex.nl