Wat moet u doen bij scheuren in de muur?

Heeft u last van scheuren in een muur van uw woning? Of zitten er in meerdere muren scheuren? Dan dient u dit zo snel mogelijk op te lossen. Door scheuren in muren kan er namelijk grote schade aan uw woning ontstaan.
 

Hoe komen scheuren in een muur?

Er kunnen verschillende oorzaken voor scheuren in een muur zijn. Om ervoor te zorgen dat in een muur niet nog meer scheuren ontstaan, is het belangrijk om te weten wat de scheuren veroorzaakt. We lichten hieronder de drie meest voorkomende oorzaken toe.
 

Scheuren door slecht metselwerk

Er kunnen bijvoorbeeld scheuren ontstaan door trekspanningen. Trekspanningen ontstaan wanneer het metselwerk niet elastisch genoeg is om spanningen op te vangen. Wanneer er scheuren ontstaan door trekspanningen, is tijdens het metselwerk niet rekening gehouden met dat materialen kunnen uitzetten en krimpen. Scheuren in het metselwerk kunt u herkennen aan dat de scheur door het voegwerk en de stenen loopt. Zulke scheuren komen het meeste voor in buitenmuren.
 

Zetting en verzakking

Een veel voorkomende oorzaak van scheuren in muren komt door problemen met de fundering. Simpel gezegd is de functie van een fundering om het gebouw te dragen dat erop staat zonder dat het verzakt.
 

Trillingen

Schade aan een gebouw kan ook het gevolg zijn van trillingen. Die trillingen op hun beurt kunnen veroorzaakt worden door allerlei oorzaken. Bijvoorbeeld door verkeer, sloopwerken in de buurt, boringen of ondergrondse werkzaamheden of werkzaamheden met zware machines in de buurt.
 

Stucwerk

Ook in een muur dat is gestukt, kan een scheur ontstaan. Dit is niet altijd het gevolg van stucwerk dat slecht is uitgevoerd. Meestal zit er een veel serieuzer probleem achter, zoals bijvoorbeeld vocht in de muren. Deze scheuren zijn niet zo gevaarlijk als scheuren die door slecht metselwerk ontstaan. Toch is het wel een goed idee om het achterliggende probleem ervan te achterhalen, zodat er niet nog meer scheuren ontstaan.
 

Wat moet u doen bij scheuren in de muur?

Het is belangrijk dat er iets aan de scheuren wordt gedaan. Door stucwerk kunt u een scheur wel wegwerken, maar het lost de oorzaak ervan niet op. Om voor goed en voor altijd van scheuren af te zijn, is het belangrijk dat het onderliggende probleem wordt achterhaalt en opgelost. Dit kunt u het beste door een professioneel en erkend bedrijf laten doen.
 

Wie kan de scheuren in uw muur oplossen?

Natuurlijk kunt u altijd zelf proberen om de scheuren te herstellen. Houdt u er echter rekening mee dat er altijd een onderliggend probleem is, waardoor de scheuren zijn ontstaan. Dit onderliggend probleem kan vaak alleen goed worden opgelost door een vakspecialist. Bent u op zoek naar een specialist die uw muren kan herstellen? Reconex.nl is een grote aanbieder van allerlei middelen en gereedschappen die zulke specialisten gebruiken. Hierdoor hebben wij door de jaren heen door heel Nederland een groot netwerk opgebouwd. Wanneer u van een eerlijk en onafhankelijke partij wilt horen bij wie u het beste terechtkunt, dan mag u ons altijd om advies vragen. Wij weten namelijk precies welk bedrijf in welke werkzaamheden is gespecialiseerd.
 

Contact

Wilt u inderdaad advies bij ons inwinnen over wat u het beste kunt doen bij de scheuren in uw muur? Of heeft u andere vragen over bijvoorbeeld gevelrenovatie, metselwerk of vochtbestrijding? U mag altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen u namelijk graag verder.| Meer

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Bel ons op 06-53845421
Mail ons naar info@reconex.nl