Kom voor de beste spouwankers naar Reconex.nl!

Om een buiten- en binnenblad van een spouwmuur met elkaar te verbinden, heeft u spouwankers nodig. Dankzij deze onderdelen krijgt u een stabiele constructie.
 

Wat is een spouwanker?

Een spouwanker is vaak een verzinkt stalen anker. Omdat een spouwanker het binnenblad, buitenblad en de spouw aan elkaar ‘verankert’, heeft het doorgaans geribbelde uiteinden. Er bestaan ook ankers van roestvrij staal. In verband met vocht, wordt tegenwoordig steeds meer aangeraden om ankers van roestvrij staal te gebruiken in plaats van verzinkt staal. Dit is zeker een goed idee bij panden die dicht aan het water of in een industrieel gebied liggen. 
 

Waarvoor wordt een spouwanker gebruikt?

Zoals we eerder in dit artikel al benoemden, worden deze ankers gebruikt om het buiten- en binnenblad van een spouwmuur met elkaar te verbinden. Deze ankers kunnen ook worden gebruikt om een blad van de spouwmuur aan bijvoorbeeld een raamconstructie of isolatieplaten vast te maken. U verankert de muren er letterlijk mee. Door de ankers op regelmatige afstanden aan te brengen, krijgt u een standvastige constructie. 
 

Hoe moet u spouwankers gebruiken?

Doorgaans zijn er minimaal vier spouwankers per m2 nodig. In de praktijk zijn dit er vaak wel meer. Hoe groter de afstanden tussen de ankers is, hoe groter ook de spanningen zijn in het metselwerk. Er mogen niet te hoge spanningen ontstaan, omdat er daardoor scheuren in de muur kunnen komen of de gehele muur komt los te staan. Het beste kan ter plekke door een constructeur worden bepaald hoeveel ankers er per vierkante meter nodig zijn. De renovatie spouwankers van Reconex kunnen in een bestaande situatie worden aangebracht. Door een gat te boren met een kleine diameter door het buiten- en binnenblad, wordt er ruimte gemaakt voor het aanbrengen van het renovatie spouwanker. Hierna kan het renovatie spouwanker in het voorgeboorde gat aangebracht worden. Door de spiraalvorm van het anker zal deze zichzelf geheel vast zetten in het binnen- en buitenblad. Door de spiraalvorm van de spouwankers wordt voorkomen dat er vochttransport van buiten naar binnen plaats vindt.
 

Waar vindt u goede spouwankers?

Wanneer u deze ankers wilt gaan gebruiken, is het noodzakelijk dat u de ankers van hoogwaardige kwaliteit gebruikt. Een spouwmuur moet doorgaans jarenlang meegaan, dan is het natuurlijk wel zo fijn als de ankers ook lang goed zullen blijven. In de collectie van Reconex zijn uitsluitend kwalitatief hoogwaardige spouwankers te vinden. Wij hebben alleen ankers van de beste merken in ons assortiment opgenomen. Hier kunt u het assortiment bekijken.
 

Waarom kiezen voor Reconex?

Reconex is een integere aanbieder van restauratie- en bouwmaterialen. Bij ons vindt u dan ook allerlei materialen en gereedschappen die u onder andere nodig kunt hebben bij gevelrenovaties,metselwerk, reinigingen vochtbestrijding. U kunt eenvoudig online bij ons bestellen en veilig met een van onze betaalmethodes de betaling van de bestelling voldoen. Vervolgens zullen wij de bestelling zo snel mogelijk bij u bezorgen.

Reconex heeft meer dan 25 jaar ervaring in de bouwsector. Hierdoor kunt u niet alleen voor goede producten bij ons terecht, maar ook voor advies op maat. Komt u ergens niet uit? Of wilt u bijvoorbeeld graag weten welke spouwankers u het beste kunt kiezen? Dan mag u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u goed helpen.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Bel ons op 06-53845421
Mail ons naar info@reconex.nl