Waarom is een gevelrenovatie belangrijk?

Wanneer u op straat loopt, is de kans groot dat u een vervallen gevel of wand ziet. Het is ontzettend belangrijk om bij een vervallen gevel een gevelrenovatie uit te voeren. Waarom dat zo is en hoe u dat het beste kunt aanpakken, leest u in dit artikel.
 

Een gevelrenovatie voorkomt veel schade

Wanneer er niet op tijd een gevelrenovatie wordt gedaan, kan het pand enorme schade oplopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan scheuren in het metselwerk die groter worden, voegen die verdwijnen en zure regen die in de stenen gaat zitten. Grote schade herstellen zal veel meer geld kosten dan het herstellen van een gevel. Met een renovatie kunt u dus veel geld besparen.
 

Wat kan tijdens een gevelrenovatie worden gedaan?

Er zijn verschillende manieren om zo’n renovatie uit te voeren. Bij alle manieren is het belangrijk dat de renovatie door een professional wordt uitgevoerd.
 

De werkzaamheden

De meest voorkomende werkzaamheden die bij zo’n renovatie kunnen worden gedaan zijn:

  • Scheuren in de gevel oplossen. Deze scheuren ontstaan vaak door bouwtechnische problemen. Voor elke scheur is weer een bepaalde aanpak nodig om het op te lossen. Laat er dus echt een professioneel bedrijf naar kijken.
  • Lood vervangen. Sommige gevels zijn voorzien van lood om de gevel waterdicht te maken. Echter kan lood na verloop van tijd gaan lekken en moet het worden vervangen.
  • Raamdorpels. Wanneer het voegwerk van raamdorpels en kozijnen is verrot, is de kans op lekkage enorm aanwezig. Daarom is het ontzettend belangrijk dat u dit zo snel mogelijk laat vervangen.
  • Voegen uithakken. De oude voegen worden eruit gehakt waarna er ruimte is voor nieuwe voegen.
     

Overige werkzaamheden

Naast bovengenoemde werkzaamheden kan zo’n renovatie ook bestaan uit vochtbestrijding, bepleistering, zoutbestrijding en het vervangen van waterslagen en lateien.
 

Wat zijn de voordelen van gevelrenovatie?

Het grootste voordeel van het laten renoveren van uw gevel, werd hierboven al genoemd: u kunt erdoor een grotere schade en daarmee ook hogere kosten besparen. Een ander groot voordeel is dat uw pand beter is beschermd tegen vocht en kou. Bovendien kan uw pand er ook beter door zijn geïsoleerd. Daarnaast zorgt nieuw metsel- en voegwerk er vaak voor dat een woning aantrekkelijker is voor potentiele kopers. Wanneer u uw huis te koop aan wilt bieden, maar de gevel aan een renovatie toe is, kan het dus een goed idee zijn om de gevel aan te laten pakken.
 

Wie kan mijn gevel renoveren?

U kunt het beste uw gevel laten renoveren door een professioneel en erkend bedrijf. Wij van Reconex hebben een uitgebreid assortiment dat uit producten bestaat die goed van pas komen tijdens het herstellen van een gevel. Daarnaast hebben wij al ruim 25 jaar ervaring in dit vakgebied. Hierdoor hebben wij door de jaren heen door heel Nederland een enorm netwerk opgebouwd. Bent u op zoek naar een goed bedrijf dat uw gevel kan renoveren? Dan kunnen wij u helpen bij het vinden van het juiste bedrijf. Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Bent u zelf een professional op het gebied van gevelrenovatie en heeft u vragen over onze producten? Neem ook in dit geval vrijblijvend contact met ons op, want wij geven u graag advies op maat.| Meer

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Bel ons op 06-53845421
Mail ons naar info@reconex.nl