Waarom een muur impregneren?

Soms is het noodzakelijk om een muur te impregneren. Met het impregneren van muren, kunt u vocht en schimmel bestrijden. Echter is niet elk middel voor elke muur te gebruiken. We vertellen u hier graag alles over het impregneren van muren.
 

Waarom moet u een muur impregneren?

Om de buiten- en binnenmuren van uw woning te beschermen tegen indringend vocht, is het een goed idee om de muren te impregneren. Muren kunnen namelijk in aanraking met vocht komen door regen, sneeuw, hagel en wind. Water verdampt wel, maar de zouten die in water zitten blijven in de muur achter. Zout trekt vocht en houdt vocht ook vast. Hierdoor kunnen na verloop van tijd zoutkristallen in uw muren ontstaan. Door zoutkristallen kan schade ontstaan aan uw muren door bijvoorbeeld vorst.
 

Doorslaande vocht

Vooral buitenmuren die niet meer in een heel goede conditie verkeren, kunnen last krijgen van doorslaande vocht. Bij doorslaande vocht tast het vocht de buitenmuren aan. Doorslaande vocht is onder andere te herkennen aan algengroei waardoor de buitenmuur groen uitslaat. Wanneer op binnenmuren sprake is van doorslaande vocht, is dit te merken aan een muffe geur in huis. Bovendien laten ook in dit geval behang en stukwerk los. Doorslaand vocht is niet aan de grond gebonden. Dat betekent dat het overal op de muur kan voorkomen, ook op hoge plekken. Een muur impregneren kan doorslaande vocht oplossen.
 

Hoe kan binnenshuis vocht ontstaan?

U vraagt zich waarschijnlijk af hoe in huis doorslaand vocht kan ontstaan. U heeft er immers geen last van sneeuw, wind en regen. Binnenshuis kan doorslaande vocht het gevolg zijn van niet goede ventilatie. De kans op doorslaand vocht is bijvoorbeeld groot in goed geïsoleerde huizen, waarin niet voldoende wordt geventileerd.
 

Regelmatig ventileren en luchten is belangrijk

Het is heel belangrijk om in uw huis goed aan de ventilatie te denken. Zo zit er bijvoorbeeld in adem van de personen in huis of huisdieren die aanwezig zijn, veel vocht. En denk bijvoorbeeld ook aan kookluchten, rookdampen, vocht uit de badkamer en natte kleding. Om te voorkomen dat alle vocht dat in uw huis ontstaat in uw muren trekt, is het erg belangrijk om goed te ventileren en regelmatig te luchten. Zet bijvoorbeeld regelmatig een raam of deur open en u bent al een heel eind. Door met regelmaat te ventileren en te luchten, voorkomt u veel narigheid.
 

Heeft u last van vocht in de muren?

Denkt u dat u last van vocht heeft in de muren, of weet u dit zeker? Dan is het tijd om uw muren te laten impregneren. Wacht hier niet te lang mee, want hoe langer u wacht, hoe erger het probleem kan worden.
 

Heeft u geen last van vocht in de muren? Ook in dan is het een goed idee om elke muur toch te impregneren. Hiermee voorkomt u namelijk dat er überhaupt vocht in uw muren kan ontstaan. Een muur impregneren kunt u het beste door professionals laten doen.
 

Wie kan uw muren impregneren?

Wij van Reconex zijn al ruim 25 jaar ervaren met onder andere vochtbestrijding. Wij zijn aanbieder van verschillende middelen waarmee muren kunnen worden geïmpregneerd. Daarnaast hebben wij door de jaren heen landelijk een groot netwerk opgebouwd. Dit netwerk bestaat uit allerlei vakspecialisten. Bent u in uw omgeving op zoek naar iemand die uw muur kan impregneren? Maar weet u niet wie u hiervoor het beste kunt inschakelen? Dankzij onze kennis en ervaring kunnen wij u altijd helpen bij het kiezen van het juiste bedrijf.
 

Voor hulp en advies mag u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wilt u liever zelf uw muur impregneren? Bekijk dan eens ons uitgebreide assortiment aan impregneermiddelen.| Meer

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Bel ons op 06-53845421
Mail ons naar info@reconex.nl